dimarts, 19 de juny del 2012

¡Gràcies animalistes, l'afició us està agraïts!


Ara fa tres anys, un grup de gent aficionada a la festa dels bous, van iniciar una sèrie de reunions per tal de motivar a la gent i crear una Agrupació que servís de nexe d'unió entre totes les penyes i comissions de bous del nostre territori. Tot aquest tema naixia al mateix temps que els sectors animalistes i abolidors de la festa dels bous presentaven al Parlament de Catalunya una ILP demanant la prohibició de les corrides de bous a Catalunya. Una Iniciativa Legislativa Popular acompanyada de 180.000 firmes (la majoria de persones de fora de Catalunya), però que va servir per a que al juliol del 2010 s'aprovés per la meitat de la cambra catalana, tot i que va tractar-se vaig al meu punt de vista, d'una majoria poc convicent ja que el resultat va tirar endavant per pocs vots de diferència. Les corrides de bous a Catalunya passaríen doncs a la història a partir de l'1 de gener del 2012, és va prohibir doncs la LLIBERTAT de poder assistir als bous per voluntat pròpia, com si a mi per anar a veure una corrida em paguessin l'entrada. És que a cas l'entrada a una plaça de bous és obligatòria? O l'administració paga part de les entrades a la gent? Jo penso que les dues preguntes tenen una mateixa resposta, NOOOO!!!!. Uns mesos després es debatia l'aprovació de la Llei 34/2010 de Regulació de les Festes Tradicionals amb Bous i el resultat sortit de la votació va tenir un altre sentit, l'aprovació es va produir per una aplastant majoria del Parlament Català. A partir d'aquest moment comença la campanya dels animalistes per desgastar la nostra festa dels bous, manifestacions provocatives, performance's d'una absoluta repugnància, denúncies infundades i totalment falses, és a dir, utilitzant la fòrmula de DENUNCIAR PER DENUNCIAR. És en aquest moment que gràcies a la unió de les Penyes i Comissions del territori i per mig de l'Agrupació comencem nosaltres a fer-mos sentir i a defensar la festa dels bous com mai abans s'havia fet. Em segut portada de multitud de diaris i revistes, em sortit a programes de màxima audiència, tan de televisió com de ràdio, i en tots i cadascun d'aquests espais hem donat una lliçó d'unitat i sobretot lo que hem donat han segut arguments i fins i tot hem guanyat per primer cop tots els debats que s'han fet tan dintre com fora del territori. La gent dels bous hem deixat als que s'anomenen animalistes sense arguments i s'han deixat al descobert quines son les veritables pretencions d'aquests fanàtics radicals. Els animals els preocupen ben poc, és més, nosaltres els podriem donar lliçons de com es protegeixien els animals. A cas han segut ells qui han mantigut vius els bous de Illa de Bous? La resposta torna a ser la mateixa NOOOO!!! El que sí saben fer i molt bé per cert, és fer campanyes de sol.licitud d'ajuts econòmics. D'alguna manera s'han d'auto-finançar les seves actuacions. 


I sí encara no n'hi havia prou, des de fa uns mesos han nascut una sèrie de iniciatives a nivell de ràdios locals i televisions territorials que difonen la festa dels bous per tots els racons de les nostres terres. Uns bons exemples en son Ràdio Delta que conjuntament amb La Plana Ràdio i el Grup Ebre TV emeteixen cada setmana el programa "Espai Taurí" i Amposta Ràdio també s'uneix a la programació taurina amb el programa setmanal "Bous a la Plaça". La festa dels bous mai ha tingut tan de protagonisme al nostre territori i per suposat mai s'ha parlat tan de bous als nostres pobles. Per això vull donar-los les gràcies als animalistes pels seus constants atacs que l'únic que han aconseguit és que nosaltres diguèssim PROU. 


Per tant jo particularment els hi dono les GRÀCIES, perquè m'han fet obrir els ulls com suposo que a la majoria de gent que estima la festa i que està cansada i farta d'aguantar a aquesta colla de fanàtics radicals i abolicionistes d'una tradició de molts i molts d'anys al nostre territori. I com sempre m'han ensenyat el temps posa a cadascú al seu lloc i el nostre moment ja ha arribat.  Demano per tant, llibertat i respecte a una gran quantitat de gent que estima i defensa aquesta fantàstica festa que s'anomenen BOUS!!!!

1 comentari:

  1. Ja era hora que algú s'atrevís a parlar clar i a dir les coses clares. enhorabona per la teva iniciativa. Jo soc de Barcelona i aquí també hi ha gent que volem toros. Sigui de la classe que sigui. A mi m'agrada la festa que feu vosaltres al vostre territori i per tant em sento català i taurí a pesar que hi hagi gent que ens vulgui prohibir totes les tradicions. Felicitats i endavant. (Pere)

    ResponElimina