dijous, 5 de juliol del 2012

Pamplona, festa, bous i retrovament

Pamplona, una població d'aproximadament 200.000 habitants veurà a partir de demà augmentada la seva població fins arribar a més d'1.000.000 de persones vingudes d'arreu del món per participar de la festa. Unes festes fetes única i exclusivament per estar les 24 hores del dia vivint al màxim. El beure està a l'ordre del dia però hi ha un altre tipus de gent que visita anualment Pamplona per viure la festa des d'una altra manera, visiten Pamplona per participar de la festa dels bous i en aquest tipus de gent m'hi trobo jo. Aquest any serà el meu 10è Sant Fermín i us puc ben assegurar que cada any és diferent. El barri de Xantrea ja ens espera, i el Bar Peruggia també. Seran dos dies intensos, de no dormir o si més no de dormir poc. Nosaltres seguim els rituals de la mateixa manera que com si fòssim pamploniques. És a dir, a mesura que s'aproxima l'hora de l'encierro cantem amb força el típic càntic a Sant Fermín, vivim la carrera amb intensitat, busquem per les pantalles als nostres amics que sabem on corren i respirem tan bon punt els veiem entrar a la plaça de bous. Després riem amb la solta de les vaques enfundades, es veu de tot per la plaça, això sí el respecte cap als animals és màxim, i si no ja s'encarreguen els pastors professionals a que això sigui així. Quan sortim de la plaça és moment d'agafar forces i anar a esmorzar si podem menjem el típic (xocolata amb xurros). 
Després uns marxen als campaments base a descansar, altres aprofitem per anar a veure els bous que correran la resta d'encierros. És a dir, fem l'encierro al revès, sortim de la plaça de bous, baixem pel carrer estafeta, fem la curva de mercaderes, pasem per la plaça consistorial i agafem la baixada de la Cuesta de Santo Domingo fins arribar als Corrals del Gas, lloc on es troben totes les corrides de la "Feria del Toro". Seguidament anem a descansar una estona fins a ben entrada la tarda, moment que novament iniciem la pujada cap a Pamplona i ens dirigim o bé a la zona del Castell o bé marxem a la Plaça del Castillo on disfrutem dels concerts gratuïts que han organitzat però abans anem al Parc de la Ciutadela a veure el concurs internacional de focs artificials, una autèntica meravella de llums i de foc i finalment per acabar el dia i si encara queden forces es pot anar a pegar una volta per la Fira i la zona d'atraccions, això sí, sense comprar res que tot està pels núvols.
Aquest any serà un any especial, enguany més que mai estaré envoltat de gent coneguda i el millor de tot de molt bona gent. Del meu poble hi pujen un grup de nois i noies que viurán el seu primer Sant Fermín i entre els que pugen per primer cop s'hi troben unes quantes persones especials per a mi (Àngel, Mireia i Oriol aquest últim el meu fillol gran). Vane, Eli, Joan, Pepi i Germán ja conto els minuts per poder iniciar novament el viatge cap a Ítaca (Pamplona) i disfrutar d'questes festes amb vosaltres que per altra banda tenen un gran significat per a mi i de ser la millor medicina en uns moments de tanta dificultat per a tothom.

Amics, bon viatge i sobretot precaució. Fins la tornada!!!!


 Gora Sant Fermín......Visca Sant Fermín........

2 comentaris:

  1. Estic igual k els nens petits el dia abans de que arribin els mitics Reis Mags!
    Se que serà una experiència inolvidable i que espero repetir-la any rere any.
    Em sento super afortunat d'estar per Pamplona i saber que tu hi estaràs allí en mi.
    Gracies per tot el que fas pels animals, per la teva penya, pel teu poble...i sobretot gràcies per tot el que fas per mi.
    Signifiques moltissim a la meva vida i desitjo al 100% lluitar colze a colze per les nostres tradicions i cultura respectivament.
    Unaltre cop m'has emocionat amb les teves paraules. Ens veiem per allí dalt!
    Gora San Fermín!!!!!!

    Angel!

    ResponElimina
  2. "Joer" Àngel, gràcies per aquestes paraules, has aconseguit emocionar-me... ja saps que tot el que faig ho faig per afició. Sé que farem coses importants junts al capdavant de la nostra Penya.... Per últim dir-te que no dubtes ni un moment que sempre que jo podrè fer algo per ajudar-te em trobarás al teu costat. No puc donar la esquena a un tio com tu, que sobretot ets una persona genial. L'any que ve si vaig a Pamplona tens un lloc al cotxe, això dona-ho per fet. Gràcies company!!!!!

    ResponElimina