dimarts, 29 de maig del 2012

Comentari Festes Ermita de l'Aldea:

Comentari Festes Ermita de l'Aldea:


Tots els pobles tenen les seves festes amb bous i cada indret té les seves peculiaritats, però en el cas de l'Ermita de l'Aldea aquest encant és especial. Un lloc de culte i de descans es transforma per dos dies amb un lloc de pelegrinatge i sobretot de festa. Veure com els balcons s'omplin de gent aficionada als bous, de gent ja sigui gran o menuda, però tots units per veure un mateix espectacle, per veure còrrer la vaca o el bou pel claustre de l'ermita. Els arcs transformats en grades de sombra i els balcons transformats en grades de sol i festa. Una tradició que els aldeans han sabut fer arribar fins als nostres dies i que de ben segur sabran passar als més petits, inculcan el que significa la festa dels bous, i precisament ahir es va poder comprovar amb l'aparició del carretó taurí a la plaça. En menys de deu segons es va inundar la placeta de joves promeses que van fer els seus primers pases de l'any o de la seva vida. Aquest és el verdader ritual d'iniciació i si això ho sabem mantindre, la nostra festa està més que assegurada. I per a mostra un boto. Aquí us adjunto una imatge del que estavem parlant i comprovare-ho vosaltres mateixos que la festa dels bous és molt més que veure còrrer el bou o la vaca, és veure les grades improvisades plenes de gent que estima i disfruta d'aquesta tradició tan arrelada a les nostres terres.


Santi Albiol

2 comentaris:

  1. Enhorabona per la iniciativa, és de gran valor que hi hagi gent que defensi la festa com ho esteu fent tu i la resta dels membres que componeu l'agrupació de penyes. Estic segur que aquest blog serà un eina útil per seguir l'actualitat de la festa al nostre territori.
    Salutacions!!!! (M.G.S)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies pel teu comentari. Nosaltres només som les cares visibles de l'Agrupació, i no et negaré que de feina n'hem tingut molta durant aquests tres anys, però l'únic que perseguim és que la festa dels bous sigui reconeguda oficialment i que deixi de ser TABÚ dir la paraula "BOUS". Per altra banda m'agradaria que efectivament sigui una eina útil aquest blog i que entre tots puguèssim parlar de la nostra festa de forma totalment oberta. Salut!!! (Santi A.)

      Elimina