dimarts, 11 d’abril del 2017

BOU DE PASQUA BENIFAIRÓ DE LES VALLS (VALÈNCIA):

Bou de Pasqua Benifairó de les Valls (València):

La festa dels bous mai deixa de donar-me sorpreses i aquest passat dissabte dia 8 d'abril ho vaig tornar a comprovar. Vam decidir amb el meu fillol Aitor fer una sortideta per terres valencianes i vam fer cap a una petita però acollidora població de la provincia de València, Benifairó de les Valls. Un poble que es trobava de festa i en concret i feien bous, en aquesta ocasió la penya del Bou de Pasqua tenia preparat un cartell taurí composat per un matí de vaques al carrer i per la tarda estava previst la prova d'un bou de la ramaderia de Domiguez Camacho de Cumbres Mayores (Sevilla) de nom "Batanero" marcat amb el número 31.

Sobre les 16 hores de la tarda, vam arribar a Benifairó, després de passar per la Vall d'Uixó on hi vam anar a saludar als amics i a dinar al Bar Los Pucheros. Truco a la meva amiga Joana Casanova i ens surt a buscar al carrer, a partir d'aquell moment el tracte i la hospitalitat va ser espectacular. Després de saludar als amics i de retrobar-me amb gent que feia temps que no veia, com va ser el cas de Carme Casanova, ens vam desplaçar cap al recorregut on feien el bou. Vicent i Joana, ens van buscar un lloc privilegiat per a poder veure el bou que estava programat aquella tarda. Al mateix balcó que ens vam ubicar vaig poder compartir lloc amb David Navarro exjugador del Llevant, o amb una institució dintre del món del bou al carrer Ramon Bellver "El Blanco".

A les 17:30 hores de la tarda, esclata l'últim coet i seguidament surt als carrers de Benifairó el bou "Batanero", al poc temps de sortir el bou va arribar a la plaça on em trobava i ja va realitzar la resta de la seva lidia en aquesta part del recinte. Un bou ben presentat, serios, amb una embestida sensacional, noble, amb trapio i que arremetia amb codicia la gran quantitat de cites que multitud d'aficionats li van fer durant la més de mitja hora que va durar la seva lidia. Agraeixo com a aficionat, que tot i la gran quantitat de cites que se li van fer, van saber respectar a l'animal, donant-li el seu temps entre un i altre cite, agafant oxigen i continuant amb la seva extraordinària bravura.

A la meitat de la seva lidia, també hi va haver temps per a que el novillero valencià Fernando Beltrán, agafes la muleta propinant-li una tanda llarga i ben executada, demostrant a tots els presents la gran qualitat  i classe que tenia el bou i la bona feina feta pel novillero preferentment per la mà esquerra, on el bou va humiliar i va demostrar la seva bravura i a la que al rematar amb un pase del "desdén" va fer esclatar als aficionats amb una grandíssima ovació, com llarga i merescuda també va ser l'ovació que tots els que estàvem a la plaça li vam brindar a aquest sensacional bou de la ramaderia de Dominguez Camacho.

Un cop va acabar el bou, va seguir la tarda amb la solta de vaques de la ramaderia de Daniel Machancoses de Picassent, mentrestant, nosaltres, vam aprofitar per anar a degustar un bon berenar que tenia preparat a casa seva la Joana i on vaig descobrir un típic plat valencià "Els Ximos". Allí vaig conèxier a la resta de la família de Vicent. Només tinc paraules d'agraïment per a tots, ja que ens vau fer sentir al meu fillol i a mi com part de la vostra família.





En definitiva, tarda de retrobaments, de bous, d'estar amb bons amics i sobretot amb el compromís adquirit que el dia 13 de maig visitaré per primer cop una nova festa, aquesta a la Vall d'Uixó i en concret la de la Colonia Segarra.

Gràcies Joana per tot i molt content de veure que tot i ser de fora a València també et trobes a casa teva i així també ens vau fer sentir a nosaltres.















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada