dilluns, 6 de març del 2017

CONGRÈS TAUROMÀQUIA COMUNITAT VALENCIANA "CULTURA DE BOU":

Congrès Tauromàquia Comunitat Valenciana "Cultura de Bou":

inici de la intervenció de Santi Albiol
Desplacar-te fora de la teva terra per a representar a l'entitat que defensa la festa dels bous a les Terres de l'Ebre i a bona part de la Catalunya taurina, sincerament és un autèntic luxe. Són ja moltes les ocasions que ho he pogut fer i amb totes i cadascuna d'elles amb un elevat compromís de deixar la nostra festa a dalt de tot. 

Aquesta darrera ocasió ha segut dintre del marc del Primer Congrès de Tauromàquia de la Comunitat Valenciana sota el lema "Cultura de Bou", un congrès replè d'actes i on s'han programat tot un seguit de col.loquis d'un nivell extraordinari. Durant el cap de setmana del 3 al 5 de març s'hi han donat cita figures de l'altura d'Enrique Ponce, Juan José Padilla, El Soro, catedràtics de la comunicació com Manolo Molés, Carlos Bueno, José Luís Benlloch, mestres de la medicina taurina de l'alçada de Gustavo Traver, Jose Maria Reyes, Jose Ignacio Blanes i llegendaris ramaders com els Miura, Adolfo Martín, Victorino Martín o Carlos Nuñez entre d'altres. I un llarg llistat més de persones i entitats involucrades amb el món del bou.

intercanvi de paraules entre Santi Albiol i D. Eduardo Miura
Segueix la conversa entre D. Eduardo Miura i Santi Albiol
A l'Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l'Ebre, ens va tocar el torn el dissabte dia 4 de març a les 12 del migdia per participar del col.loqui "La Tauromaquia desde sus raíces" i on vaig poder representar a la meva terra en aquesta taula que estava composada pels ramaders Eduardo i Antonio Miura, el corredor d'encierros Raúl Lassierra representant de ACARTE, Marina Enguídanos, representant de la Federació de Penyes de Bous al Carrer, Miguel Cabello, president de la Unió d'Emboladors de la C.V y Daniel Gracia, president de la Federació de Bou en Corda de la C.V. Tots vam estar moderats pel periodista taurí Alberto de Jesús i la presentació va anar a càrrec de Jose Joaquin Diago.

Prop de dues hores de tertúlia que nosaltres vam aprofitar per explicar a la gent les nostres problemàtiques i tota la actualitat de la nostra festa, la de casa nostra. Novament no vam passar desapercebuts, la gent, els aficionats cada cop ens coneixent més i reconeixent la nostra feina. Així ens ho fan saber amb la gran quantitat de mostres de suport que vam rebre durant tot el dia.

Moment de la signatura del Conveni de Col.laboració
La nostra jornada va acabar per la tarda, quan Ximo Martí i Vicent Nogueroles, presidents de l'Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les TE i de la Federació de Penyes de Bous al Carrer de la CV van signar un conveni de col.laboració per tal de promocionar i difondre la tauromàquia popular entre Catalunya i la Comunitat Valenciana. 

Una vegada més els nostres objectius es van complir, tots parlàven de nosaltres i aquestes son les coses que a mi personalment m'omplin de satisfacció. 


ACBCA amb Enrique Ponce a Carcabuey

Mentres lluny de nosaltres, a Carcabuey (Cordoba), un parell d'entitats del territori també estaven defensant la nostra festa, en concret la modalitat del bou capllaçat i ho feien davant de qui precisament també va ser padrí d'excepció del Congrès de València ni més ni menys que d'Enrique Ponce. Gràcies per tant a l'Associació Cultural Bou Capllaçat d'Amposta i a la Penya Bou Capllaçat de Sant Carles de la Ràpita, per fer també d'ambaixadors de la nostra cultura fora de les nostres terres.



Membres de l'APCTTE amb Carlos Nuñez
President de la Unió de Criadores Toros Lidia




Membres de l'APCTTE amb el ramader D. Adolfo Martín.
Amb aquestes coses demostrem i donem a conèixer per tota la geografia espanyola la vitalitat i l'interes que aquestes modalitats festives amb els bous com a protagonistes identifiquen clarament una petita part del territori català on encara malaugradament n'hi ha que s'avergonyeixen de cridar als quatre vents que som taurins i ens agraden aquestes festes, unes festes que venim celebrant des de mitjans del segle XVI. 

La festa dels bous és CULTURA, encara que molts no ho vegin així.










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada