dilluns, 16 de gener del 2017

VOLUNTARIS ANÒNIMS SALVEN L'ILLA DE BOUS:

VOLUNTARIS ANÒNIMS SALVEN L'ILLA DE BOUS:

El mes de setembre del 2016 passarà a la història de l'oblidada fins llavors "Illa de Bous", una illa ubicada al vell mig del riu Ebre a l'altura de Vinallop (Tortosa) on des dels anys 60 pasturen bous braus totalment salvatges per a que gràcies al seu pasturatge ajudessin a mantenir de forma sostenible aquesta illa, però aquest estiu ha estat a les nostres terres una estació molt seca i gairebé sense pluges fet que va ocasionar que els 19 animals que viuen a l'illa acabessin amb l'aliment. 

És en aquest moment, un cop més, quan els animalistes, molt àgils, acompanyats com sempre de les seves inseparables càmeres i amb la benevolència del seu ramat de canals de televisió que els hi agrada més un minut d'or que l'autèntica realitat dels fets, van fer aparèixer per la petita pantalla l'oblidada illa convertint-la així amb l'espai més conegut del nostre territori. Des d'aleshores, tot i el que han volgut fer creure, han segut contades, les vegades, que s'han deixat veure per aquella illa, repartint menjar als animals famolecs, això sí, cada cop que hi han accedit, ho han fet amb les càmeres al coll per publicitant-se com auntèntics salvadors dels bous braus.

Mentrestant, amb passos ferms, sense fer soroll, de forma totalment desinteressada, perdent hores del seu temps, gastant diners de la seva butxaca, un grup de tres nois joves d'Amposta, Yuri Meseguer, Marc Simó i Josep Farnós, juntament amb la família Torta Ribas que sense els quals molts de dies els aliments que entraven a l'illa els hi donaven aquesta família, van començar a entrar a l'illa a repartir menjar als bous. Van organitzar-se perfectament per a racionar l'aliment i que aquest no fes mal als animals. Al poc temps, aquest grup inicial va crèixer i cada cop més aficioants van voler participar-hi. Unes setmanes més tard inauguren a través del facebook una pàgina que en poc temps va arribar a més de 1500 seguidors. Es van veure desbordats i llavors van decidir contactar amb l'Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l'Ebre, entitat que sense dubtar-ho va començar a col.laborar en algunes despeses i alhora per gestionar totes les aportacions econòmiques que des de diferents indrets van arribar. Les penyes i aficionats van fer les seves particulars aportacions monetàries i empreses com Guissona que des del primer dia hi col.labora així com d'altres que s'han anat sumant. 

Del mes de setembre en endavant no han deixat ni una sola setmana d'entrar a l'illa per escampar menjar, no han deixat ni una sola setmana de netejar l'illa, no han deixat de fer un exhaustiu seguiment a tots i cada un dels animals que hi viuen. 

Aquesta tasca, d'autèntics herois, d'aficionats als bous que estimen aquest animal, que no volen veure'ls sofrir, els va fer ser mereixedors del premi taurí Terres de l'Ebre en la modalitat de "Col.laboració", que l'Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l'Ebre entreguen anualment durant la Gala Taurina.

Una feina que he pogut compartir amb ells durant una jornada, on em van demostrar l'entrega, dedicació i autèntica afició que tenen per veure a aquest animal viure amb llibertat en un hàbitat totalment sostenible, en un marc incomparable com és el riu Ebre. Una tasca que mai podrem agraïr a aquest col.lectiu, ja que ni tan sols han tingut la col.laboració de l'Administració, que de fet son els propietaris d'aquesta illa. 

Ara bé, quan poc a poc aquests 19 animals comencen a estar en bon estat, esclata novament la polèmica i el govern a través del departament d'Agricultura, per una banda i el de Sostenibilitat i Territori per l'altra, arriben a l'acord de MATAR fins a 8 bous. Novament es demostra un cop més que l'Administració fa més cas al sector animalista i deixa arraconada una vegada més al sector pro taurí amb aquesta injusta decisió. Hi ha un grapat de solucions que poder fer amb aquests animals i ni tan sols les han volgut escoltar. Aquest grup de voluntaris, han demanat amb reiterades ocasions mantenir reunions amb tècnics del departament d'Agricultura i amb el propi Delegat del Govern, però a dia d'avui encara no els han rebut. 
Una decisió novament satisfactoria per a les plataformes animalistes que lluiten com a llops per tal d'acabar amb tot el que afecti al món dels bous, unes plataformes que lluiten dia a dia per presionar al govern per a que prohibeixi les nostres festes i sincerament amb aquestes decisions els hi donen ales per a que acabin aconseguint els seus objectius.

Senyors, aquesta és la realitat que viu l'Illa de Bous, una illa que està sobrevivint gràcies als voluntaris que es deixen la pell per salvar aquests animals, uns animals però que tot i la seva feina diaria per mantenir-los vius veuran que son ASSASSINATS en un futur immediat. Vivim en un moment que sobretot el sector polític lluita per aconseguir llibertat per decidir moltes coses i fins i tot per confeccionar un país, doncs comencem per donar llibertat a uns animals que no tenen la culpa de viure a una illa que ningú recordava fins al mes de setembre.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada