dilluns, 16 de febrer del 2015

CASTELLÓ 15F: LA MANIFESTACIÓ

Castelló 15F: La manifestació

moments previs inici manifestació

Ahir diumenge dia 15de febrer la ciutat de Castelló va ser la capital dels bous. La capital de la Plana va ser protagonista de la manifestació més important en defensa de la festa dels bous que s'ha fet mai al nostre país. Gent vinguda de tota Espanya amb el mateix objectiu.


amics de la Penya Taruina La Sènia
Representants APCCTTE amb el ramader Victornio Martin
Les nostres terres també van estar molt ben representades, en primer lloc per la Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l'Ebre que va anar a Castelló amb quasi tota la seva Junta Directiva i amb una pancarta que hi posava "UNITS PER LA FESTA, CULTURA I TRADICIÓ", una representació que va rebre moltes mostres de suport per tota la problemàtica que estem vivin al nostre territori. A banda de la Agrupació, també hi havien amics de les Penyes de La Sènia, Roquetes, Godall, Masdenverge, La Ràpita, Amposta, Alcanar, Ulldecona i els ramaders Pedro Fumadó Amenós i Pedro Fumadó Porres.

Vull agrair també la deferència que els organitzadors d'aquesta exitosa manifestació van tenir amb nosaltres, ja que van donar-nos un lloc preferent a la capçalera de la manifestació. En aquesta ocasió hi vaig anar jo en representació de tot el territori.
capçalera manifestació amb toreros, ramaders i artistes

Manolo Molés, periodista taurí
La marxa va recorrer uns 800 metres fins tornar a arribar a la plaça de bous. Una vegada dintre, la gent va ocupar les grades per tal de poder escoltar la lectura del manifest. Aquesta faceta va recaure a les mans del periodista i crític taurí Manolo Molés. Un manifest on va voler expresar el sentiment i passió que mou sobre els aficionats als bous i que va voler agrair també que qui realment va assistir a la manifestació es l'autèntic protagonista de la festa, és a dir, aquells que amb els seus diners assisteix als actes taurins, ja sigui "corrides" com bous al carrer. També va voler dir unes paraules el ramader Victorino Martín.

Vicent Ruiz "El Soro"
Components de la Penya La Serra Godall
Més de 10000 persones, segons fons oficials, vam assisitir ahir a aquesta festa de la LLIBERTAT, tot i que lamentablement també els Animalistes van voler fer acte de presència i que aquest fet també va ser el que algun que altre mitjà de comunicació va destacar sobre la resta de coses.

La meva penya també va estar a Castelló a pesar que estem immersos en els nostres carnavals. Però penso que era la nostra obligació, ja que si mai hem de fer-ne una a casa nostra també m'agradaria que vinguessin a donar-nos suport. La festa dels bous és això, UNITAT, AMISTAT, CULTURA i ahir ho vam demostrar amb escreix. Vam donar una lliçó de CIVISME que molts haurien d'aprendre.

Membres de la Junta Directiva APCTTEE

En definitiva Catalunya, encara que  molts no ho vulguin creure, té CULTURA de BOU i volem que ens respectin com nosaltres respectem la resta de modalitats festives. Les Terres de l'Ebre va reivindicar que té molt a dir en el món del bou a la resta de l'estat i ahir es va demostrar amb les enormes mostres de suport rebudes. Jo vaig poder compartir impressions amb gent que com jo vivim intensament la festa taurina.

L'Agrupació Penyes amb el torero de Castelló Varea
Orgullos de ser d'on soc i de defensar la nostra festa. Ara més que mai penso que estem i tenim molt a dir sobre la nostra festa fora de les nostres terres, perquè la feina que estem fen al capdavant de la Agrupació està començant a recollir els seus fruits i en això hem de donar les gràcies a la gent com Juan Carlos Parici (President de la Associació en Defensa de les Tradicions dels bous al carrer de la CV) o Modesto Martinez (President de la Federació de Penyes Taurines de bous al carrer de la CV), en qui tenim una extraordinària relació i que esperem poder fer moltes coses junts sempre en defensa de la nostra festa.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada