dilluns, 30 de maig del 2016

CRÒNICA DE LA PENYA L'ASQUELLA D'HORTA DE SANT JOAN:

Crònica de la Penya l'Asquella d'Horta de Sant Joan:

Des del primer dia que vaig obrir aquest blog, he volgut expressar el sentiment i respecte que la gent tenim per la festa dels bous als nostres pobles. I aquest article que adjunto tot seguit és el reflexe de tot el que acabo d'escriure. En aquest cas és el president de la Penya Asquella d'Horta de Sant Joan qui per mig d'aquest escriu reflexa el pensament d'un poble que treballa per defensar la festa taurina al seu poble i al territori. Moltes gràcies Jaume pel compromís....Salutacions!!!


Des de la Junta de la Penya Taurina l'Asquella voldríem agrair el manifest que han firmat tots els regidors de l'Ajuntament d'Horta, independentment del partit que siguen, a favor de la defensa de la nostra festa.

Què significa un dia de bous al nostre poble??

Com cada any, passa l'estiu i arriba el mes de setembre en què el poble comença a fer olor a festes, i també a bous.

La gent es comença a preparar les barreres, espera el dia del sorteig del remolc, es compra el berenar i mentrestant,  per fi, arriba el gran dia.

A les 6 del mati es comença a sentir el nerviosisme pels carrers del poble, se senten el primers tractors carregats de gent jove amb la seua barrera, cares d'il. lusio, de retrobament, de poder passar un dia en familia i amics, música, bous i un cúmul de coses possitives que porta tota aquesta festa.

Esmorzem tots en germanor amb un ambient únic i muntem la plaça.

Es fa la una i la plaça ja està muntada i es comença a ficar el cuquet al estòmac: és l'hora de l'encierro.

La plaça Catalunya de gom a gom per veure passa els animals 20 segons tot i que val la pena estar allí dues hores.Després, tots a dinar en familia.

Finalment, tarde de vaques: la gent omplint  les grades de la plaça, els remolcs a rebentar i les bótes de vi i els pernils preparats.

A la plaça, els animals donen tot el que tenen per fer-nos gaudir d'un dia únic, passant la tarde amb harmonia, alegria, respecte i amb el sentiment que allò és únic i recordant d'on som, qui som i d'on venim.

Senyors això és un dia de bous al meu poble.

Som gent normal, que estimem la nostra cultura, la nostra festa, la nostra tradició i que respectem el Bou més que ningú.
Som gent de BOUS!!!
#SIALSBOUS

Jaume Pitarch Griell
President de la Penya Taurina l'Asquella