dilluns, 16 de febrer del 2015

CASTELLÓ 15F: LA MANIFESTACIÓ

Castelló 15F: La manifestació

moments previs inici manifestació

Ahir diumenge dia 15de febrer la ciutat de Castelló va ser la capital dels bous. La capital de la Plana va ser protagonista de la manifestació més important en defensa de la festa dels bous que s'ha fet mai al nostre país. Gent vinguda de tota Espanya amb el mateix objectiu.


amics de la Penya Taruina La Sènia
Representants APCCTTE amb el ramader Victornio Martin
Les nostres terres també van estar molt ben representades, en primer lloc per la Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l'Ebre que va anar a Castelló amb quasi tota la seva Junta Directiva i amb una pancarta que hi posava "UNITS PER LA FESTA, CULTURA I TRADICIÓ", una representació que va rebre moltes mostres de suport per tota la problemàtica que estem vivin al nostre territori. A banda de la Agrupació, també hi havien amics de les Penyes de La Sènia, Roquetes, Godall, Masdenverge, La Ràpita, Amposta, Alcanar, Ulldecona i els ramaders Pedro Fumadó Amenós i Pedro Fumadó Porres.

Vull agrair també la deferència que els organitzadors d'aquesta exitosa manifestació van tenir amb nosaltres, ja que van donar-nos un lloc preferent a la capçalera de la manifestació. En aquesta ocasió hi vaig anar jo en representació de tot el territori.
capçalera manifestació amb toreros, ramaders i artistes

Manolo Molés, periodista taurí
La marxa va recorrer uns 800 metres fins tornar a arribar a la plaça de bous. Una vegada dintre, la gent va ocupar les grades per tal de poder escoltar la lectura del manifest. Aquesta faceta va recaure a les mans del periodista i crític taurí Manolo Molés. Un manifest on va voler expresar el sentiment i passió que mou sobre els aficionats als bous i que va voler agrair també que qui realment va assistir a la manifestació es l'autèntic protagonista de la festa, és a dir, aquells que amb els seus diners assisteix als actes taurins, ja sigui "corrides" com bous al carrer. També va voler dir unes paraules el ramader Victorino Martín.

Vicent Ruiz "El Soro"
Components de la Penya La Serra Godall
Més de 10000 persones, segons fons oficials, vam assisitir ahir a aquesta festa de la LLIBERTAT, tot i que lamentablement també els Animalistes van voler fer acte de presència i que aquest fet també va ser el que algun que altre mitjà de comunicació va destacar sobre la resta de coses.

La meva penya també va estar a Castelló a pesar que estem immersos en els nostres carnavals. Però penso que era la nostra obligació, ja que si mai hem de fer-ne una a casa nostra també m'agradaria que vinguessin a donar-nos suport. La festa dels bous és això, UNITAT, AMISTAT, CULTURA i ahir ho vam demostrar amb escreix. Vam donar una lliçó de CIVISME que molts haurien d'aprendre.

Membres de la Junta Directiva APCTTEE

En definitiva Catalunya, encara que  molts no ho vulguin creure, té CULTURA de BOU i volem que ens respectin com nosaltres respectem la resta de modalitats festives. Les Terres de l'Ebre va reivindicar que té molt a dir en el món del bou a la resta de l'estat i ahir es va demostrar amb les enormes mostres de suport rebudes. Jo vaig poder compartir impressions amb gent que com jo vivim intensament la festa taurina.

L'Agrupació Penyes amb el torero de Castelló Varea
Orgullos de ser d'on soc i de defensar la nostra festa. Ara més que mai penso que estem i tenim molt a dir sobre la nostra festa fora de les nostres terres, perquè la feina que estem fen al capdavant de la Agrupació està començant a recollir els seus fruits i en això hem de donar les gràcies a la gent com Juan Carlos Parici (President de la Associació en Defensa de les Tradicions dels bous al carrer de la CV) o Modesto Martinez (President de la Federació de Penyes Taurines de bous al carrer de la CV), en qui tenim una extraordinària relació i que esperem poder fer moltes coses junts sempre en defensa de la nostra festa.








diumenge, 1 de febrer del 2015

BOU DE GENER 2015: BENAVITES

Bou de Gener 2015: Benavites

Ahir dia 31 de gener vam començar la temporada taurina a la petita població de Benavites (València). Una jornada en la que vam poder particpar com uns mes dels actes que la Penya Bou de Gener d'aquesta població va preparar, gràcies en part al nostre bon amic Jose "Pucheros" de la Vall d'Uixó. 
En aquesta ocasió vaig anar acompanyat pel meu company de viatges Joan ferreres. La primera cosa que vam fer és retrobar-nos amb una bona amiga, que per cert, també és socia de la penya del meu poble, Joana Casanova que fa uns mesos viu a Benifairó de les Valls. Una gran aficionada als bous i que gràcies amb ella vam poder veure les sortides dels bous des d'un lloc privilegiat a la mateixa plaça. Una plaça plena de gom a gom per a participar d'aquesta jornada taurina.

Després dels bous, vam anar a beure a un dels bars del poble en qui vam poder compartir una bona estona amb una amics de la Llosa (Castelló), en qui com no potser d'una altra manera vam parlar de bous i ens van explicar que ja pràcticament tenen el cartell per a les properes festes que la seva penya La Colla del Bou de Pasqua celebrarà el dia 11 d'abril del 2015. 

Seguidament vam anar a veure els bous embolats, on novament ens van invitar a veure'ls des de la mateixa casa. Posteriorment, la Penya Bou de Gener ens va invitar a sopar al Bar Nou Ambient de la població de Benavites.

Un sopar que vam poder compartir amb afcionats d'altres indrets i en especial vull agrair també la amabilitat i deferència del president de la Colla Dragons de la Vall d'Uixó qui ens va invitar a participar de les festes dels barris del carrer d'Enmig i Sagrada Familia així com a participar de les Penyes en Festes amb la seva penya el proper mes d'agost. Aquesta és la autèntica idiosincràcia de la festa dels bous, la germanor i amistats que aconsegueixes. Poder explicar que passa a casa nostra emb els bous i rebre les mostres de suport i la força que et donen en seguir treballant per la nostra festa no te preu.

Una tarde que va ser de retrobaments amb molt bona gent i sobretot grans aficionats. Un plaer anar lluny de casa i poder sentir-te com un més. Compartir tardes de bous amb Luis Alcón i Jose "Pucheros" no té preu. També vaig poder compartir una estona amb el Marabello, tota una institució dintre del món del bou a la Comunitat Valenciana, en definitiva una tarda que quedarà al nostre record. 

CRÒNICA DELS BOUS:

La Penya Bou de Gener per a la ocasió va preparar un cartell amb dos bous de la ramaderia de Las Ramblas de encaste Domecq, un marcat amb el número 30 g 0 de nom "Aguilucho" i l'altre marcat a foc amb el número 40 g 0 de nom "Tasadoro". Sobre el joc dels bous destacar que van tenir comportaments totalment diferents ja sigui durant les proves de la tarda com durant les embolades de la nit. El primer en sortir a la plaça va ser "Aguilucho" qui va fer una bona sortida amb moments de perill, ja que va posar en apuros al aficionat local i membre de la penya Camarelles, afortunadament sense cap conseqüència. Posteriorment el bou va marxar pels carrers del poble fins que va ser tancat als corrals. Seguidament va sortir "Tasadoro" qui va realitzar una sortida més freda sense tanta embrenzida però que posteriorment també va recorrer tots els carrers del circuit urbà. Per la nit els papers sobre els comportaments dels bous es van intercanviar. Del primer poca cosa que destacar, en canvi del bou número 40 vaig al meu punt de vista va realitzar una molt bona embolada entrant amb força i rapidesa a tots els quiebros i retalls que li van realitzar.

En definitiva i a pesar del fred que feia a Benavites una gran jornada taurina la viscuda, el retrobament amb amics com Luís Alcón i Jose Pucheros, amb la bona amiga Joana així com en Marabello o per exemple tenir la oportunitat de viure el dia gran de la penya Bou de Gener desde dintre, poder conèixer a aficioants de la Vall que sense saber res de nosaltres ens invitessin com ho van fer a les seves respectives festes, denotant que ho feien amb ganes i no per compliment. 

Aquesta és la autèntica realitat dels bous LA AMISTAT i les noves maneres de viure la FESTA... simplement GRÀCIES!!!