dilluns, 4 de març del 2013

Corrida de la Beneficència de la Magdalena 2013

Corrida de la Beneficiència de la Magdalena 2013:

Moment prèvia al "paseillo"
Ahir diumenge dia 3 de març em vaig desplaçar a Castelló conjuntament amb la meva companya de viatges Vanessa per tal de disfrutar de la primera corrida de la Fira de la Magdalena 2013 que al mateix temps era la corrida de la beneficiència. En primer lloc comentar que em sento profundament satisfet d'haver contribuït amb el pagament de la meva entrada amb la recaptació de quasi bé 70.000 euros que es destinaran a polítiques socials a la província de Castelló. Lamentablement al tenir "provisionalment" la Monumental tancada no podem fer el mateix a casa nostra, cosa que també faria amb gratitud.

Aquesta primera corrida tenia tots els ingredients necessaris per poder disfrutar d'una gran tarda de bous. Una terna formada per Finito de Cordoba, Matías Tejela i Ivan Fandiño, els quals se les van veure amb bous de la ramaderia de Fuente Ymbro, una ramaderia de procedència "Jandilla" i que es caracteritza per la bonica estampa que tenen els animals a més a més de la casta i noblesa. Uns animals que tots ells van tenir una presencia més que suficient per a una plaça com la de Castelló, amb uns quilos que van oscil.lar dels 497 el més petit fins als 533 quilos el més gran i amb guarismes 8 i 9.

Bou de pelatge "melocotón". el millor de la tarda
La corrida va començar amb un bou just de forces i de difícil embestida i no li va posar les coses gens fàcils al veterà torero de Sabadell Finito de Cordoba. A la fi dels 20 minuts de lidia i després d'escoltar un avís per part del president de la tarda acabada la primera actuació d'aquest torero. Silènci per part del públic i lleugers aplaudiments del sector més proper al diestre.

El segon exemplar de la tarda un animal de pelatge "melocoton" i que a la postre va ser el millor bou de la tarda. Li va tocar en sort al torero Matias Tejela, el qual li va extreure una sensacional feina. L'animal s'arrencava de llarg i en els primers pasos de la lídia va aconseguir posar-se al públic a al butxaca. El bou no va ser gaire castigat en bares cosa que li va significar realitzar un gran joc tant al terç de banderilles com de la lidia. A la fi i després d'una gran estocada tot i que no li va valer ja que després va fallar en la creueta i va perdre la sortida per la porta gran. En definitiva orella i gran ovació durant la volta al rogle. I el bou va ser acompanyat a l'arrastre per un gran aplaudiment del públic.

El tercer de la vesprada també va ser un gran bou durant els tres tersos. En bares es va emplear a fons alhora que també sel va castigar fort. En banderilles va apretar moltíssim als banderillers cosa que va propinar una voltereta a un dels subalterns afortunamdament sense conseqüències. I en la lídia Ivan Fandiño va extreure-li una sensacional feina. Va compaginar emoció, serietat i tot això compaginat per una gran varietat de pases. A la fi gran estocada amb la forma de rebre'l però tampoc li va servir per donar-li mort a l'animal, després va fallar amb la creueta i també per aquesta mala sort va perdre la porta gran. En definitiva orella i gran ovació durant la volta al rogle i el bou com el seu germà de camada va ser acompanyat a l'arrastre per un fort aplaudiment del públic.

El quart bou de la tarda li tocava novament a Finito de Cordoba, de nou un exemplar dificil, per la qual cosa desgraciadament el torero poca cosa va poder fer i no va poder acoplar-se a l'animal en cap moment. Sens dubte el lot de bous més difícl de la tarda. En definitiva xiulets per al diestre ja que a sobre no va estar encertat ni en la espasa ni el la creueta. 

El quint de la tarda sempre diuent "que no hi ha quint dolent", doncs en aquesta ocasió aquesta fita va ser certa un bou que en linies generals va saber entendre a la perfecció el torero de Madrid Matias Tejela. Gran terç de bares, bon joc en banderilles i feina de dos orelles durant la lídia. Desafortunadament va fallar amb l'acer i això li va valer que finalment el públic tímidament li demanesen la orella però al no ser majoritaria la demanda no se li va concedir. En definitiva gran ovació per la entrega tot i que el madrileny va denegar realitzar la volta al rogle a pesar de la demanda que li feia el públic.

Amb Ivan Fandiño
Finalment per tancar la corrida novament era el torn de Ivan Fandiño, el torero de Orduña (Bilbao), li va tocar un bou que durant la primera meitat de la lidia va mostrar classe cosa que van aprofitar els banderillers per realitzr-li un excel.lent terç de banderilles. A la fi el públic va demanar en força que sortissin a saludar montera en mà. Durant la lidia el bou va começar a mostrar ganes de abandonar la lluita amb simptomes clars de voler rajar-se marxant cap a tables i buscant la querència de torills. Tot i això Ivan Fandiño va saber entrendre el que volia l'animal i li va extreure una gran feina. Llàstima que també va fallar amb l'espasa i això li va ocasionar perdre les orelles. En definitiva gran ovació la que va rebre el torero al qual se li va demanar la volta al rogle però no la va acceptar.
La Vane amb Matías Tejela

En definitiva tarda interessant pel joc de 3 dels 6 bous de l'encierro i bones actuacions de Matias Tejela i Ivan Fandiño i una mala actuació de Finito de Cordoba que tot i la veterania va mostrar poc rodatge ja que la passada temporada només va tenir 5 actuacions.

Amb Finito de Cordoba
La Vane amb Ivan Fandiño

Aquesta és la meva particular visió de la corrida primera d'abono i de beneficiència de la Fira de la Magdalena 2013.