dimecres, 13 de febrer del 2013

La monumental es vestirà de GALA novament:

La Monumental es vestirà de GALA novament:


Ahir per la tarda el Congrés dels Diputats de Madrid donava via lliure a la ILP presentada per la Federació d'Entitats Taurines de Catalunya després que la majoria absoluta de la cambra acceptes a tràmit el procediment parlamentari per tal de declarar la festa dels bous com Bé d'Interés Nacional i per tant al tracta-se d'una declaració nacional deixaria sense fonament la llei aprovada al Parlament de Catalunya la qual PROHIBIA les corrides de bous a Catalunya.

És per a mi un autèntic luxe saber que, si no passa res durant el procediment parlamentari, al setembre a la nostra plaça "LA MONUMENTAL" s'hi tornaran a veure una de les arts més boniques que hi ha al nostre país, em refereixo a l'art del toreig. S'hi tornaran a veure bous, s'hi tornaran a veure les màximes figures del moment i segurament com sempre s'hi tornaran a veure les millors ramaderies de la cabanya brava. 

És molt trist haver tingut que passar per aquest període d'inactivitat taurina simplement perquè a uns quant els va vindre bé fer una campanya de desprestigi de la festa, on el senyor Leonardo Anselmi s'hi va posar al capdavant. Recordo perfectament que les plataformes animalistes sempre ens titllen de tenir al govern al nostre costat tapant les actuacions il.lícites, segons ells, però amb la ILP presentada per la Plataforma Prou per prohibir les corrides a cas no hi havia un partit polític al darrera? O es que ara resulta que només tenim memòria per al que volem...

Nosaltres, els taurins, respecte a tots els que s'omplin la boca de defensors dels animals, ens aparta una gran diferència, totes i cadascuna de les nostres victòries les hem aconseguit suant i embestint a tort i a dret però sempre utilitzant el diàleg i la veritat i poc a  poc com el bon bou brau donant la cara per ubicar la nostra festa al lloc que li correspont dintre de la CULTURA.



No hi ha res com veure que el temps posa a tothom al lloc i en els darrers anys ho estem demostrant. Primer aconseguint regular la festa tradicionals amb bous dintre del marc legal, cosa que ens va costar moltíssim però que finalment vam aconseguir. Després va arribar aquesta prohibició de les corrides, però novament els pro-taurins vam surtir a donar-ho tot per fer justícia a una decisió que mai hagués tingut que arribar. És lamentable que en ple segle XXI encara es tingui que utilitzar la paraula PROHIBICIÓ en compte d'utilitzar la paraula LLIBERTAT que penso més acorda als temps que vivim. Afortunadament però, amb aquesta decisió d'ahir s'ha fet justícia i s'ha de celebrar.


Els que estem a favor de la festa hem deixat de tenir por a totes aquelles persones que volen acabar amb totes les modalitats festives de la festa dels bous. Estem més forts que mai, és parla de la festa com mai abans s'havia fet i ara els papers s'estan intercanviant.


Catalunya tornarà a tenir bous a la Monumental i jo costi el costi seré un que al setembre pagant-me la meva entrada viuré amb directe la re-opertura d'aquesta històrica plaça:


Catalans, taurins, una gran noticia.... Ens veiem al setembre a casa nostra!!!!