dissabte, 8 de desembre del 2012

I Gala Taurina Terres de l'Ebre

I Gala Taurina Terres de l'Ebre:


El passat dia 1 de desembre es realitzava per primera vegada al nostre territori una gala taurina per a premiar l'esforç de totes aquelles penyes i comissions taurines alhora d'organitzar actes amb bous als seus pobles. Aquest any 2012 serà un any històric per a les nostres terres, per divereses raons: 

1.- Ha segut sens dubte, a pesar de la greu crisis econòmica, l'any on major nombre de bous cerrils s'han vist pels nostres pobles, i en gran part, és culpa de les penyes i comissions que han abordat el context econòmic actual per apostar per la festa en totes les seves conseqüències i això amb la que està caient és admirable.
2.- I per altra banda l'Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l'Ebre ha complert amb una promesa que portava en la seva agenda des de la seva creació i és la organització de la I Gala Taurina de les Terres de l'Ebre. Una gala que vaig el meu particular punt de vista va complir amb les expectatives tot i que com sol passar amb actes així no va deixar a tots satisfets, però per altra banda també es comprensible. Els finalistes tots van marxar amb premi cap a casa tot i que alguns amb més satisfacció que uns altres.

El que és innegable és la implicació que la Agrupació hi va posar per a que l'acte sortís de la millor manera possible i personalment penso que se'n va sortir amb una gran nota, cosa per altra banda ratificada per la gran mostra de felicitacions rebudes tan al correu electronic com al propi telèfon de l'entitat. Aquesta associació, a la que per cert formo part, s'hi deixa la pell cada setmana des de fa tres anys com a únic objectiu defensar els interessos de la festa dels bous. Una entitat que no té un altre ideal que intentar posar la festa al lloc que li correspont i penso que en aquests anys d'existència hem avançat a pas lent però mirant cap al futur i deixant aparcada la por d'anys anteriors. Una entitat que està molt ben posicionada tan en la societat ebrenca com a la resta del país. Una entitat que crida quan ha de cridar, proposa quan ha de proposar i dialoga intensament quan s'ha de dialogar només amb l'objectiu de millorar i modernitzar la nostra festa sense que perdi l'essència de la tradició.

Amb aquests ideals va organitzar la I Gala Taurina, una gala que s'ha de reconeixer, potser millorable en molts aspectes, però que amb lo esencial va tenir l'interés i acceptació dels que van optar per assisitir-hi. Aquesta primera edició ha de servir per prendre nota dels erros i subsanar-los per al proper any. Crec sincerament que aquest acte ha de ser un acte que s'ha de consolidar i ha de servir per unir amb un mateix lloc a la majoria de penyes i comissions taurines del territori. Especialment s'hi van trobar a faltar algunes cares, però en general i repeteixo, amb la que està caient, vam ser capaços d'omplir el saló de l'alberg amb gent que estima la festa i no es va voler perdre's un acte que s'organitzava per primer cop al territori.

Vull aprofitar aquestes linies per felicitar a tots i cadascun dels membres i companys que composen la Agrupació perquè amb el seu treball  han demostrat ser els millors per defensar la nostra festa alhora que no puc deixar de felicitar a totes les penyes i comissions que van guanyar els premis "Els Millors 2012" pel seu esforç i dedicació cap a la festa. Tanmateix encoratjo a la resta de penyes i comissions que segueixin treballant com fins ara per seguir creixent i engrandint la afició pels bous.

Finalment m'agradaria dir que actes com la Gala taurina estan lluny d'enfrontar a les penyes i aficionats sinó que el que té que perseguir un acte com aquest és unir més encara a tots els agents implicats amb la festa i es  quedi primer o últim hem de saber guanyar i perdre i alegrar-mos pels qui en definitiva persegueixen el mateix que nosaltres i no és una altra cosa que organitzar actes amb bous als nostres pobles i en això les penyes i comissions del territori som uns autèntics professionals.


L'any que ve més i millor....n'estic convençut!!!!